splošno

Zanesljiva avtomatska vrata

Če se želimo opremiti z avtomatskimi vrati, morajo biti ta v vsakem primeru povsem zanesljiva. To pomeni, da bodo brezhibno opravljala svoje delo tudi v kakšnih bolj zahtevnih razmerah, na primer pri stalni uporabi iz dneva v dan. Za takšne primere je treba izbrati kakovostna vrata, prav tako je treba zanje dobro skrbeti.

Katera vrata izbrati?

Med avtomatskimi vrati imamo veliko izbire, pravzaprav je možno mehanizem za avtomatsko odpiranje in zapiranje namestiti na praktično vsaka vrata. Tako so na voljo predvsem nihajna, drsna in vrtljiva vrata, vsaka izvedba je možna v avtomatski ali ročni različici. Če izberemo avtomatsko, imamo opravka z različnimi sistemi, ki to omogočajo. Najbolje pa je, da se ne zanašamo le na avtomatski pogon, temveč omogočamo tudi ročno upravljanje. To omogočajo vsa vrata, saj si ne moremo privoščiti, da bi recimo vrtljiva vrata prenehala delovati in ujela tiste, ki jih ravno uporabljajo.

Seveda pa v nobenem primeru ne želimo tvegati okvar ali poškodb. Vrtljiva vrata so posebej kritična, če obstaja možnost, da ostane uporabnik zaprt v notranjosti, a tudi nihajna in drsna vrata morajo odlično delovati, če želimo biti z njimi zadovoljni.

Servis avtomatskih vrat

Za zanesljivo delovanje avtomatskih vrat na dolgi rok skrbi kakovosten servis. Za te storitve običajno poskrbimo že pri izbiri in vgradnji vrat – že montaža mora biti strokovno opravljena, nato sledi preizkus delovanja vrat. Najbolje je, da se za servis avtomatskih vrat dogovorimo kar s tistim ponudnikom, ki je opravil ta dela, če te storitve seveda ponuja. Na voljo imamo sicer več možnih rešitev, seveda lahko najdemo servis avtomatskih vrat tudi posebej. V vsakem primeru je pomembno, da sodelujemo z zanesljivim in odzivnim strokovnjakom – poleg rednih pregledov in vzdrževalnih del bomo namreč njihovo pomoč morda potrebovali tudi v primeru, da pride do kakšne okvare ali težave, ki zahteva hiter odziv.