Trgovine

Vrhunski tiskalniki si zaslužijo vrhunske kartuše in tonerje

Trg tiskalnikov in multifunkcijskih naprav je nasičen z izdelki, ki zapolnjujejo še tako majhno nišo med uporabniki. Posebej bogata je zbirka opcij pri nizkocenovnih tiskalnikih za domačo rabo ter pisarniških tiskalnikih za poslovno rabo. Na obeh omenjenih področjih izstopajo naprave prestižnih znamk in priznanih proizvajalcev, med katere se nedvomno uvrščata podjetji HP in Canon.

Canon tiskalnike najdemo vsepovsod, saj se pod to znamko skriva pestra ponudba naprav vseh cenovnih razredov. Posebna odlika Canona je izvrstna sposobnost tiskanja fotografij in drugih barvitih dokumentov, za kar so toliko kot tiskalniki zaslužne kartuše Canon. Barvo fotografske kakovosti namreč skrivajo prav kartuše Canon, ki lahko pomenijo odločilno razliko med dobrim in slabim rezultatom. Ni torej dovolj nakup odličnega tiskalnika, treba je poskrbeti, da je tudi material za tiskanje kos zadani nalogi. Pri tiskalnikih Canon pridejo v poštev le originalne kartuše Canon.

Pri znamki HP je zgodba podobna, le da še bolj kot kartuše izstopajo HP tonerji. Čeprav tiskalnike HP srečujemo tudi na domačih mizah, se ta proizvajalec ponaša predvsem z vrhunskimi laserskimi rešitvami za poslovno tiskanje, v katere seveda sodijo HP tonerji. Tudi pri poslovnem tiskanju je nadvse pomembna kakovost potrošnega materiala. Tonerji se na tem področju ponašajo predvsem s kapaciteto in zanesljivostjo, kar sta glavni odliki pri neprestanem tiskanju v velikih količinah. Originalni HP tonerji poskrbijo, da tiskanje poteka brez težav skozi celotno življenjsko dobo tiskalnika, tako da bo naprava postala cenjen in zanesljiv sodelavec v vsaki sodobni pisarni, ki veliko tiska.