splošno

Višji razred prenosnih in tabličnih računalnikov

Višji razred lahko označuje različne značilnosti. Običajno mislimo na zmogljivost, pogosto pa je ta kombinirana še z nekaterimi drugimi odlikami, ki jih morda že pričakujemo v višjem razredu prenosnih in tabličnih računalnikov. To so naprave, ki jih vzamemo s seboj na vsako pot, zato morajo poleg zmogljivosti ponuditi še mnoge druge lastnosti. 

Pomembno je, da je naprava uporabna in zanesljiva. Predvsem tablični računalniki se morajo na tem področju dokazati – med najbolj priljubljenimi izbirami je Apple iPad, ki prepriča prav z uporabnostjo. Dobro se namreč izkaže pri opravljanju vseh mogočih opravil. Kljub svojim omejitvam ponuja odlično izkušnjo in tudi zahtevnejšim uporabnikom omogoča, da brez težav opravijo vse svoje delo, ki je tudi na poti nujno. Apple iPad se odlično povezuje z drugimi napravami te znamke, zato je še posebej dobra izbira za uporabnike računalnikov Mac ter pametnih telefonov iPhone. V vsakem primeru je Apple iPad odličen primer vrhunske tablice višjega razreda – ne le z zmogljivostjo in vsestransko uporabnostjo, temveč tudi z elegantno zasnovo, kompaktnimi dimenzijami in nizko težo.

Omenjene lastnosti so pomembne tudi pri prenosnikih. V višjem razredu najdemo različne elegantne naprave, ki bodo po godu različnim profilom uporabnikov. Serija ASUS ZenBook na primer ponuja nekaj zelo privlačnih modelov, ki so v prvi vrsti namenjeni poslovnim uporabnikom. Pomembno je, da se prenosnik na poti izkaže z brezhibnim delovanjem, poleg tega pa se mora predstaviti tudi s privlačno vizualno podobo in drugimi odlikami te vrste. Izdelki iz serije ZenBook kupcev v tem oziru gotovo ne bodo pustili na cedilu, saj so prilagojeni prav takšni uporabi, zato so te značilnosti še posebej izpostavljene. Seveda je treba paziti pri izbiri, saj serija ZenBook ponuja kar nekaj možnosti, različni modeli pa seveda ponujajo različne izkušnje pri uporabi. Poleg tega je na voljo še veliko drugih računalnikov različnih znamk.