splošno

Višji rang vrtnih kosilnic in opreme

Vrtne kosilnice so na voljo v zelo pestri ponudbi, zato bo morda kar težko izbrati pravi model za domačo ali profesionalno uporabo. Ponudba je sicer v grobem razdeljena na hobi in profesionalni program, a med obema področjema je veliko prekrivanja, mnogi modeli so pripravljeni na zelo širok spekter izzivov in opravkov, s katerimi se soočamo pri košnji trave. Tako se moramo pri izbiri kosilnice prepričati predvsem o tem, da posegamo po kakovostni in zanesljivi opremi priznanega proizvajalca. Šele nato se pozanimamo o zmogljivostih in drugih funkcijah, ki v resnici nimajo vedno ključnega vpliva na izkušnjo pri delu.

Vrtni traktorji

Zahtevnejši uporabniki bodo v višjem rangu ponudbe našli napredne sedežne kosilnice, še bolj privlačni pa so pogosto vrtni traktorji, ki so pisani na kožo zahtevnejšim profesionalnim vrtnarjem. To so namreč izjemno vsestranske naprave, ki jih lahko uporabimo za raznovrstna opravila pri vzdrževanju večjega posestva. Osnovna funkcija je seveda košnja trave, v tem oziru vrtni traktorji delujejo enako kot sedežne kosilnice, ponujajo tudi razne prilagodljive funkcionalnosti in se na večjih površinah odlično obnesejo z udobjem in učinkovitim delovanjem. Nadalje pa nudijo še celo zbirko priključkov, s katerimi lahko funkcionalnosti te opreme še razširimo. Tako se vrtni traktorji uvrščajo med najbolj prepričljivo opremo za zahtevne uporabnike.

Druge napredne vrtne kosilnice

V višjem rangu pa najdemo še kar nekaj prepričljivih modelov. Zelo zanimive so robotske kosilnice, ki ponujajo neprekosljivo uporabniško izkušnjo. Kosijo namreč kar same, ne da bi se moral uporabnik delu sploh posvečati. Tako so robotske vrtne kosilnice priljubljena izbira na večjih domačih vrtovih, pa tudi na drugih zelenicah, ki jih moramo vzdrževati v kar najboljši formi.

Zelo napredne so tudi druge sodobne kosilnice na električni pogon, pa tudi bencinske kosilnice, ki se ponašajo z zmogljivim pogonom in imajo ob tem tudi presenetljivo ugodno ceno.