splošno

Tiskanje na vse mogoče materiale

Tiskanje običajno povezujemo s papirjem, verjetno imamo v mislih kar običajen pisarniški tiskalnik, ki omogoča le tiskanje na različne formate pisarniškega papirja. Le redko uporabimo kakšne druge materiale, morda le kak kvalitetnejši papir ali trši barvni papir za kakšne posebne izdelke. A v resnici se pogosto srečujemo tudi z drugimi izzivi, recimo s tiskanjem raznih motivov na materiale, ki jih ne moremo enostavno spraviti v pisarniški tiskalnik. V tem primeru se bomo morali poslužiti nekaterih prilagojenih rešitev, ki tudi pri takšnih izzivih ponujajo brezhiben rezultat.

Sitotisk

Izbrati bo treba tehniko tiska, ki omogoča učinkovit prenos barve na različne površine. Nekatere tehnike so zelo vsestranske kar se tiče uporabljenih materialov. V tem oziru gotovo izstopa sitotisk, ki se uporablja za tiskanje na vse mogoče materiale, še posebej za pripravo promocijskih izdelkov, ki jih naročamo v večjih nakladah. Sitotisk je priljubljena tehnika za tiskanje na majice oziroma tekstil, tudi na dežnike in podobne izdelke, prednosti te tehnike pa lahko izkoristimo tudi pri mnogih drugih materialih. Gre za zelo vsestransko rešitev, ki je pri večjih nakladah tudi cenovno zelo ugodna.

Nalepke

Pravo rešitev za oblikovanje različnih motivov na različnih materialih pa lahko ponudi tudi tisk nalepk. Na to morda ne pomislimo, ko se lotimo razmisleka o najboljših rešitvah za tiskanje na različne materiale, a pogosto se takšna rešitev izkaže za zelo posrečeno. Tisk nalepk omogoča izjemno prilagodljivost pri prenosu motivov na različne materiale. Mnoge nalepke namreč lahko nalepimo praktično kamorkoli, tudi na kakšne površine, ki sicer ne omogočajo enostavnega tiskanja. Poleg tega so nalepke dokaj ugodne, tako da se izognemo raznim stroškom, ki bi jih prinesli takšni projekti. To pomeni, da lahko tisk nalepk nadomesti druge izzive, pri katerih verjetno ne bi našli tako učinkovite rešitve. Povsem enostavno lahko z nalepko motiv prilepimo na praktično vse materiale.