Ostalo

Različne opcije pri izbiri hrane za pse

Za nekatere štirinožne kosmatince izbira hrane ni prav nič zahtevna, saj bodo pojedli kar vse, kar jim ponudimo. Seveda je v tem primeru odgovornost lastnika, da živali ponudi kar se da hranljive obroke, saj je treba paziti na to, da ima pasja hrana vse potrebne snovi, ki so nujne za zdravje psa. Načeloma pa je nekoliko manj težav pri izbiri same hrane, saj imamo na voljo praktično vse, tako da lahko sestavimo privlačne in hranilne jedi. Večji izziv predstavljajo izbirčnejši psi, ki se ne bodo zadovoljili kar z vsakim priboljškom, temveč bo treba zanje izbrati prav posebno hrano.

Za zahtevnejše pse so pogosto prava izbira pasji briketi. Ti so posebej zasnovani tako, da so kosmatincem zelo povšeči, s čimer odpravimo nekaj težav pri izbirčnosti. A briketi med seboj niso enaki in čisto možno je, da določen kužek ne bo jedel kar vsakih briketov, temveč bo treba najti pravo znamko. To ni nič presenetljivega, saj se pasji briketi med seboj precej razlikujejo in psom ne dišijo v isti meri. Poleg tega so briketi običajno prilagojeni za določene ciljne skupine psov, na primer za posamezne pasme, za dolgodlake pse, za majhne ali velike pse in podobno. Jasno torej, da moramo biti pri izbiri briketov posebej pozorni. So pa pasji briketi na prodajnih policah dobro zastopani in imamo na izbiro več različnih izdelkov. Ne bo torej težko najti briketov, ki jih bo mali kosmatinec oboževal.

Kaj pa druga pasja hrana? Poleg suhih briketov je seveda na voljo še mokra hrana, ki je običajno še bolj privlačna za pse, pa še kakšna opcija bi se našla. Pogojno lahko v to kategorijo uvrstimo še priboljške, ki sicer niso namenjeni redni uporabi, so pa vsekakor pasja hrana, ki jo psi obožujejo. Nadalje lahko omenimo še priboljške, ki niso posebej hranilni, temveč služijo na primer za zdravje zob.