Priprava hrane za na pot
V vsakodnevnem življenju se ne moremo izogniti temu, da bi kdaj pa kdaj morali s seboj vzeti hrano na pot, pa naj bo to kratek izlet v gore ali na daljši sprehod v naravo, lahko pa da se pripravljamo na potovanje in potrebujemo več malic kot nekaj bolj ali manj samostojnih obrokov. Ne glede na namen, jasno je, da bomo hrano nekako morali zapakirati, da bo sploh zmožna prenašanja in prevračanja v nahrbtnikih in torbah. Tu nam lahko pomaga posoda za shranjevanje hrane, ki omogoča varen prenos živil, ki bi se drugače lahko zmečkala. Za bolj robustna živila, kot so jabolka ali podobno čvrsto sadje je uporabna tudi folija za pakiranje, ki v tem primeru le prepreči, da bi živilo prišlo v stik z nesnago, kar je še posebej praktično, kadar gremo na daljša potovanja.
Katera posoda za shranjevanje hrane je primerna?
Posode za shranjevanje hrane pridejo v več različnih oblikah, materialih in velikostih. Kar se tiče oblik imamo po navadi na voljo pravokotne in okrogle različice, če pa iščemo kaj prav posebnega se tudi to skoraj zagotovo nekje najde. Glede materialov je najbolj pogosta plastika, ki omogoča tudi mnoge različne barve in dekoracije, kar še posebej ugaja našim najmlajšim. Dobro je tudi, da živila namenjena njim, če se odpravljajo kam z vrtcem zavaruje folija za pakiranje, še posebej če radi kdaj pa kdaj kaj pozabijo ali izgubijo. Za pogosto shranjevanje živil, ki imajo močan vonj in so bolj vlažne oziroma mokre, kot so recimo nekatere vrste salam je bolj priporočljivo, da je posoda za shranjevanje hrane steklena. Tu tudi ne smemo izločiti možnosti, da nam pri zavarovanju živila pomaga folija za pakiranje, ki ustvari mejo med posodo in živilom, da se ta ne navzame neprijetnega vonja in je nato neuporabna. Lastnosti, da se ne navzemajo vonja in prihajajo v mnogih različicah pa združujejo kovinske posode.