Ostalo

Polnjenje klime sodi med osnovne potrebe vsakega vozila

Ste opazili, da se v vašem vozilu pojavlja neprijeten vonj po vlagi? Potem je skrajni čas, da se odpravite k ustreznemu serviserju na polnjenje klime. Poleg neprijetnega vonja, so glavni znaki neučinkovitega delovanja klime njena nezmožnost ohranjanja željene temperature in večja poraba goriva. Za svoje optimalno delovanje potrebuje tako klima le ustrezno redno vzdrževanje, kamor sodi tudi polnjenje klime.

Redno in primerno polnjenje klime je ključnega pomena za njeno dolgo življenjsko dobo. Ko boste pripeljali vozilo na servis, vam bodo poleg tega, da vam bodo klimo napolnili s plinom, pregledali tudi ostale elemente hladilnega sistema. Po potrebi vam bodo zamenjali tudi kabinski filter in na vašo željo opravili tudi dezinfekcijo klime. Polnjenje klime mora biti opravljeno v rednih časovnih intervalih, saj to omogoča njeno učinkovito delovanje. Storitev lahko opravite pri različnih ponudnikih. Svetujemo vam, da izberete zanesljivega ponudnika z dolgoletnimi izkušnjami na tem področju.

Servis hladilnih naprav naj vam bo vedno na voljo

Hladilne naprave so postale nepogrešljiv del našega življenja. Klimatske naprave so zagotovo v zadnjem času najbolje prodajane v celotnem spektru hladilnih naprav. Povod za to so vedno bolj visoke poletne temperature, zaradi česar so postale klimatske naprave obvezen del stanovanj in različnih vozil. Poleg klimatskih naprav pa v ta spekter uvrščamo tudi vse hladilno – zamrzovalne naprave, po domače povedano, hladilnike in skrinje. Servis hladilnih naprav je zelo pomemben, saj gre za naprave, ki ohranjajo obstojnost živil.

Osnovna funkcija hladilnih naprav je, da ohranjajo živila pri določenih temperaturah. Odvisno od zahtev, se temperatura giblje od -20 °C do +10 °C. V primeru okvare hladilnih naprav, je zato zelo pomembno, da je servis hladilnih naprav opravljen hitro in učinkovito. Pri samem servisu moramo biti pozorni, da izberemo pooblaščenega zastopnika, ki nam bo zamenjal izključno originalne rezervne dele na katere običajno dobimo tudi garancijo za nemoteno delovanje.