Ostalo

PEEK je kratica za poliarileterketon

Verjetno ste že vsi slišali za PEEK. To je oblika plastike, za katero velja, da je visokotemperaturna tehnična plastika. Ponaša se z izjemnimi mehanskimi lastnostmi, tudi pri izjemno visoki temperaturi. PEEK je odlično obstojen tudi na številne kemikalije. Ponaša se z dobrimi drsnimi lastnostmi. Njegov stik z živili je dovoljen. Prav tako pa ga odlikuje visoka odpornost pri sevanjih, ki so energijsko izjemno močna.

PEEK in njegova uporaba

Na podlagi lastnosti se ta material uporablja za zobnike, drsne letve, puše, v letalski industriji, za drsne ležaje. Ponavadi ga najdemo v črni ali pa beli barvi.

Plastične plošče so izdelane iz različnih plastičnih materialov

Plastične plošče, ki jih pogosto uporabljamo tudi doma, so narejene iz številnih plastičnih materialov. Specifične lastnosti posameznih plošč te vrste omogočajo različne načine uporabe ter tudi obdelave. Izjemno priljubljena oblika plastične plošče je poliver. To je umetno steklo, ki je narejeno iz polistirena. Na voljo je v več dimenzijah in debelinah. Ima gladko strukturirano površino. Ponavadi ga kupimo v prozorni ali pa v opalni barvi. Njegova uporaba je nadvse priljubljena. Uporablja se za notranje zastekljevanje, zastekljevanje pohištva, vrat in tušev.

Priljubljene oblike plastičnih plošč so tudi plastična ogledala. Za njih je značilno, da so lahka ter tanka. Prav zaradi tega so enostavna za rezanje in pričvrstitev na podlago. Kupimo jih lahko v različnih dimenzijah. Primerna pa so za montažo na stene, strope, stebre in pohištvo.

Plošče so iz plastike so izjemno uporabne, predvsem pa v naših domovih. Obenem naredijo prostore tudi veliko lepše ter privlačnejše.