Ostalo

Paletni viličar omogoča enostaven transport palet

Medtem ko so do nedavnega veljali viličarji zgolj za robustne in trpežne delovne stroje, pa so danes postali multifunkcijski stroji z izjemno napredno tehnologijo, ki nam olajša številne delovne procese. Paletni viličar je še posebej primeren za manevriranje z različnimi paletami, kot so evro palete, saj so vilice prilagojene njihovi širini, zaradi česar lahko z njimi nalagamo in razkladamo palete na tovornjake ali pa na različna skladiščna mesta.

 

Bistveno pri vsem tem je, da nam paletni viličar omogoča dviganje in spuščanje palet na različne višine, zato lahko z njim zelo preprosto in natančno polagamo palete tudi druga na drugo, ne da bi pri tem prišlo do poškodbe ali večje materialne škode. V primerih, ko je potrebno določeno paleto zgolj prestaviti iz enega mesta na drugo in gre za majhne skladiščne prostore, nam je na voljo tudi ročni paletni viličar, s katerim lahko veliko lažje manevriramo.

 

Električni paletni viličar je preprost za vzdrževanje in praktičen

 

Med množico modelov različnih viličarjev, je med najbolj priljubljenimi električni paletni viličar, ki ga poganja izjemno zmogljiva baterija. Pred njegovo uporabo je potrebno le poskrbeti za to, da je baterija polna, saj v nasprotnem primeru viličar ne bo deloval. Polnjenje baterije je izjemno enostavno, zgolj s priklopom v električno omrežje, zaradi česar so tudi stroški obratovanja in vzdrževanja bistveno manjši kot pa na primer pri viličarjih z motorjem na notranje izgorevanje.

 

Električni paletni viličar velja za izjemno vzdržljivega, preprostega za vzdrževanje in praktičnega. Odlikujejo ga kvalitetni materiali s preprostim krmiljenjem, pri čemer je v njih ravno prav elektronike, da vam zagotavljajo nemoteno delovanje in preprosto upravljanje. Poleg tega, da veljajo motorji električnih paletnih viličarjev za zelo varčne in kvalitetne, pa so v svojim delovanju tudi izjemno tihi, ker pa so brez izpušnih plinov, so še posebej primerni za notranje prostore kot so trgovski centri ali razne hale.