Storitve

Optimizacija spletnih strani

Koliko vam je dejansko poznana optimizacija strani?

Nekaj je takih, ki to stvar obvladajo do potankosti, na drugi strani pa so tu osebe, ki morda niti ne vedo o čem govorimo. Predvsem za slednje smo namenili nekaj naslednjih vrstic, da bo vsa stvar malce bolj razumljiva. Vsekakor pa k prebiranju pozivamo tudi poznavalce, morda pa izveste kaj novega, kdo ve ;). Optimizacija spletnih strani bo poskrbela, da vas bo Google umestil v sam vrh med zadetke na določene iskane ključne besede. Tako boste vidni potencialnim strankam in imeli posledično tudi več obiska na spletni strani. Poznamo dve vrsti optimizacije – on site in off site optimizacija spletnih strani.

1. ON SITE OPTIMIZACIJA

Ta oblike optimizacije pomeni, da mora biti stvar izvedena po vseh SEO pravilih. V primeru, da stran ni izdelana po pravilih, ki jih določa SEO (search engine optimization) pravilnik, potem on site optimizacije ne boste morali izvesti, dokler ne boste naredili nekaj popravkov. V večini so to popravki, katere vidijo samo iskalniki, za uporabnika oziroma obiskovalca pa ostaja spletna stran praktično nespremenjena.

2. OFF SITE OPTIMIZACIJA

Off site optimizacija pa deluje predvsem na pridobivanju zunanjih povezav. Za zunanje povezave veljajo vse povezave iz drugih spletnih strani na vašo stran. In vsaka ta povezava iz drugih spletnih strani, bo vaši strani pomagala, da jo bo iskalnik uvrstil še višje med rezultate iskanja.

Pridobivanje omenjenih povezav, se morda sliši enostavno, je pa vse prej kot to. Pri tem je potrebno upoštevati določena SEO pravila, v nasprotnem primeru lahko Google vašo spletno stran kaznuje in to tako, da vašo spletno stran uvrsti še slabše, v najslabšem primeru pa jo lahko odstrani tudi iz svoje baze. Slednja lahko traja od nekaj mesecev pa vse do nekaj let.

Pridobivanje zunanjih povezav in celotna optimizacija spletnih strani je postopek, ki se pravzaprav nikoli ne zaključi. Ves čas je potrebno pridobivat povezave. V nasprotnem primeru bo vaša spletna stran hitro pričela izgubljat pozicijo v iskalniku in ves vložen denar ter trud bo še v nič.