Ostalo

Oprema za profesionalno čiščenje

Profesionalni uporabniki imajo povsem druge potrebe, kot jih imamo običajno pri čiščenju domačega gospodinjstva. Posledično to pomeni, da bodo potrebovali tudi prilagojene naprave, ki bodo kos zahtevnejšim izzivom industrijskega čiščenja. Običajni sesalniki in čistilci ne bodo zmogli zagotavljati željene zmogljivosti in zanesljivosti – v poštev pride le namenska profesionalna oprema.

Industrijski sesalec

Za vse vrste sesanja se uporabljajo profesionalni sesalci. Ti so zelo raznoliki in prilagojeni za različne namene. V vsakem primeru pa gre za naprave, ki so primerne za dolgotrajno in redno uporabo. Njihov dizajn preprečuje pregrevanje motorja in mašenje filtrov, tako da so kos dolgemu delovniku in uporabi skozi več let. Industrijski sesalec mora biti seveda tudi zmogljiv in učinkovit. V nekaterih primerih gre za posebne izzive, na primer za sesanje prahu industrijskih materialov, za kar mora biti sesalnik spet posebej prilagojen. Gotovo pa bo takšen ali drugačen industrijski sesalec našel svoje mesto v zbirki opreme vsakega profesionalnega čistilnega servisa.

Visokotlačni čistilec

Visokotlačni čistilec prodaja vsak prodajalec čistilnih naprav. Gre namreč za univerzalen pripomoček, ki je vsekakor nujni sestavni del arzenala profesionalnih uporabnikov. Tudi za visokotlačni čistilec prodaja obsega raznolike modele za vse mogoče potrebe, čeprav je naprava v vsakem primeru zelo vsestranska. Na tem področju je kakovostni in cenovni razpon zelo širok. Na eni strani imamo naprave, ki so primerne tudi za običajna gospodinjstva, na drugi strani pa napredne naprave, prilagojene najzahtevnejšim uporabnikom. Tako se visokotlačni čistilec prodaja po zelo ugodnih cenah in je primerna izbira tudi za osebne uporabnike, medtem ko nekateri modeli zadostijo tudi potrebam najzahtevnejših profesionalcev.