Ostalo

Opečnata kritina je trajna in obstojna

Imate dotrajano strešno kritino, ki vam v stanovanju že povzroča težave? Če je vaš odgovor pritrdilen, potem je čas, da razmišljate o prenovi vaše strehe. Na tržišču danes lahko najdete številne ponudnike, ki vam ponujajo takšno in drugačno strešno kritino. Kako globoko boste segli v svoj žep, je odvisno od vaših zmožnostih in potreb. Če se ozrete malo naokoli lahko ugotovite, da je najpogostejša kritina opečnata kritina. Vzrok temu je verjetno v izjemnih lastnostih, ki jih nosi material.

 

Opečnata kritina je izdelana iz vrhunsko pripravljene gline, pri kateri končni izdelek s pomočjo engobe in glazur ponuja številne barvne odtenke in oblike strešnikov. Nameščeni strešniki in njihovi dodatki zagotavljajo trajno zanesljivost, odlično trdnost in odpornost na vremenske razmere. Ker so strešni elementi UV in difuzno odporni, njihova barva ostane trajna. Toda pozor! Na trgu boste našli tudi ogromno ponaredkov ali strešnikov slabše kakovosti, zato vam priporočamo izbor certificirane kritine.

 

PVC okna s svojo kvaliteto že prekašajo lesena okna

 

Nekoč so ljudje prisegali popolnoma na lesena okna. Danes pa se zaradi rednega vzdrževanja lesenih oken marsikdo rajši odloči za PVC okna. V zadnjih letih so se pričela v naše domove vgrajevati plastična okna, katerih napredek v tehnologiji izdelave in obdelave profilov že presega značilnosti naravnih materialov. PVC okna oziroma njihovi profili so izdelani iz umetnega materiala, ki ga pridobivajo iz naftnih derivatov on recikliranih PVC surovin. Velika prednost teh oken  je cenovna dostopnost, saj po njih lahko posega marsikateri kupec.

 

Postopek izdelave plastičnih oken je nezahteven in hiter. PVC okna zagotavljajo odlično toplotno zaščito in zrakotesnost, so neobčutljiva na vremenske vplive, rokovanje z njimi je popolnoma enostavno in lahko. Če za njih ustrezno skrbite in jih preprosto vzdržujete, bodo imela dolgo življenjsko dobo. PVC okna z roletami, ki so še barvno in strukturno usklajeni, lahko postanejo tudi lep estetski dodatek v vašem domu.