Ostalo

Oljenje parketa je veliko bolj naravno kot lakiranje

Oljenje parketa je v zadnjih letih izredno priljubljeno predvsem zato, ker je veliko bolj zdravo kot lakiranje. Po lakiranju v prostoru ostane izredno močan in oster vonj, ki se ga ne moremo znebiti. Lak sicer parket veliko bolje zaščiti, a je za ljudi veliko bolj nevaren kot olje. Olje je izredno prijazno človeškemu zdravju, saj se običajno za postopek oljenja uporabijo stoprocentno naravna olja, ki se delijo na sušeča in na nesušeča.  

Oljenje parketa je potrebno opraviti s sušečimi olji, ki se posušijo že v enemu dnevu. Tako so tla hitro pripravljena za uporabo. Poleg tega je bivanje na oljenjem parketu takoj prijetno, saj olje ne oddaja odvečnih hlapov in neznosnega smradu. 

Oljenje parketa je priljubljeno tudi zato, ker lahko uporabniki resnično začutijo les po katerem hodijo. Les, ki je oljen je veliko bolj živ in topel. Medtem ko je lakiran les vedno hladen, je oljen les prijeten tudi pozimi, ko je zunaj hladno in ko nas bolj zebe. Če si želimo v svoj dom vnesti pridih narave, moramo parket oljiti in ne lakirati. 

 

Steklena notranja vrata z gravurami 

Steklena notranja vrata lahko še dodatno olepšamo tako, da naročimo gravure, ki še dodatno poudarijo lepoto stekla in dodatno izrazijo slog celotnega stanovanja. Seveda je graviranje v steklo precej drag postopek, zato se veliko posameznikov raje odloči kar za priročne nalepke, ki nam jih lahko po naročilu nalepijo na vrata. 

Steklena notranja vrata z nalepkami so tudi veliko cenejša, saj je bilo potrebno veliko manj dela in truda. Prednost uporabe nalepk je tudi ta, da jih lahko čez čas zamenjamo in nadomestimo z novimi vzorci. 

Steklena notranja vrata imajo različno ceno. Če bi radi dobili ponudbo za svoja nova steklena vrata, je najbolje, da se obrnemo na enega izmed ponudnikov, ki nam bo z veseljem podal vse potrebne informacije, ki jih ima na voljo.