splošno

Kolesa po vaši meri

Če niste prav velik poznavalec koles, potem morda mislite, da je prav vsaka vrsta kolesa primerna za najrazličnejše vrste terenov, kar pa še zdaleč ni res. Vešč prodajalec koles vas bo najprej vprašal, kje se s kolesom sploh nameravate najpogosteje voziti. Če boste odgovorili, da po nekoliko bolj neurejenih terenih po naravi, vam zagotovo ne bo ponudil mestnega kolesa. 

Kolesa se torej v prvi vrsti med seboj razlikujejo predvsem po tem, na kakšnih terenih jih boste uporabljali. Gorska kolesa so tako najprimernejša za kolesarjenje po nekoliko manj urejenih gozdnih poteh in za v hribe. Vsekakor pa na prodajnih policah v specializiranih trgovinah ne boste srečali samo eno vrsto gorskega kolesa. Obstaja namreč nešteto vrst gorskih koles za najrazličnejše podvige in spuste, poleg tega pa boste lahko kupili tudi vse bolje prodajano električno gorsko kolo. 

Poleg gorskega kolesa so med bolj priljubljenimi vrstami koles še mestna kolesa, treking ter cestna kolesa, prav tako v najrazličnejših podkategorijah. 

Trenažer za kolesarjenje v notranjih prostorih  

Marsikateri strastni kolesar, ki brez kolesarjenja ne zmore niti v zelo mrzlih dneh, ima doma pri roki trenažer. To je posebna vrsta naprave, ki vam omogoča, da lahko kolesarite kar v notranjih prostorih svojega doma. 

Vrhunski trenažer, ki ga lahko kupite v specializiranih trgovinah s kolesarsko opremo, vam bo omogočal, da boste lahko doma kolesarili s prav vsemi vrstami koles. Najugodnejša ponudba takšnih pripomočkov in tudi druge opreme za kolesarjenje pa vas preverjeno čaka v eni od najbolje obiskanih kolesarskih trgovin pri nas, ki se nahaja tudi na spletu. Če boste dosledno sledili njeni ponudbi, boste lahko kaj hitro naleteli tudi na posebne akcijske ponudbe, kjer pa boste prihranili še nekaj dodatnega denarja. 

Trenažer vas bo razveseljeval ne glede na to, kakšno vreme vas čaka zunaj, saj kolesarjenje ne bo več odvisno samo od njega, temveč predvsem od vaše motivacije zanj.