Ostalo

Kako se obnašati na zmenkih

Prvi zmenek ni terapija: Pride leto, ko nam gre vse narobe, leto, ki nam odvzame še zadnje kančke upanja v svet. In ko se končno pojavi priložnost za korak naprej jo izkoristite. Ne zasipajte svojega partnerja že na prvem zmenku s svojimi problemi in frustracijami. Nihče si ne želi poslušati jamranja. Zmenki bi naj bili sproščujoči in zabavni. Ne uničite jih s preteklostjo, s katero se ne morete soočiti. Za to obiščite terapevta.

Ne analizirajte vašega partnerja: V nasprotju z omenjenim, pa ne rabit igrati psihiatra ter partnerja analizirati in ga obremenjevati zakaj ima ta ali ona nagnjenja,ter ali ta izvirajo iz neuspelih zvez ali otroštva.

Osebna vprašanja naj še počakajo: Koliko otrok si želiš, koliko zaslužiš ali kakšna je tvoja prebava,so vprašanja, ki nimajo na prvem zmenku kaj za iskati.

Zgodbe o bivših partnerjih so tabu: Vsi vemo, da se iz tega ne more izcimiti nič dobrega. Delovali boste obupano, zagrenjeno, brezčutno in kot da ne morete pozabiti preteklosti. Ne delajte si tega!

Ne pogovarjajte se o spolnosti: Razen, če seveda nameravate imeti seks na prvem zmenku. V tem primeru z besedo na dan in pogovor o spolnih izkušnjah lahko steče. V nasprotnem primeru prepustite spolnost domišljiji in pustite, da se stvar iz zmenka v zmenek stopnjuje.

Ne pustite, da vas pelje na drugo lokacijo, če vam ni všeč: če mu boste sledili iz lokala v lokal, kljub temu, da si ne želite več preživljati časa z njim, vas bo to stalo časa, energije in denarja. Z besedo na dan in muke bo konec.

Najboljši zmenki se odvijajo takrata, ko oba udeleženca pozabita na “pravila”. Če pa le teh sploh ne poznate, pa ste tako ali tako v prednosti. Bojazen, da boste imeli nekaj med zobmi/se boste polili/imate zadah/naredili nekaj, kar vas bo zaznamovalo za vekomaj – Za začetek naj omenimo, da se z lahkoto izognemo nenamernemu “kršenju bontona” v omenjenih primerih.