Ostalo

Izdelava letne kuhinje

Ker postajajo letne kuhinje vse bolj priljubljen dodatek raznim domovom, se povečuje tudi povpraševanje po kuhinjah in opremi. Izdelava takšne kuhinje lahko pomeni precejšen podvig in tudi drag projekt, je pa možno letno kuhinjo izdelati tudi poceni in brez večjih težav. Gre za povsem prilagodljiv objekt, ki ga je moč oblikovati po željah vsakega uporabnika posebej.

Kompleti letnih kuhinj

Eno izmed enostavnejših opcij ponujajo kompleti letnih kuhinj, ki ne zahtevajo skoraj nič dela pri sami izdelavi. V takšnem kompletu je že vključena vsa potrebna oprema, ki se na lokaciji zgolj sestavi in poveže z vsemi potrebnimi omrežji. Izdelava letne kuhinje je tako povsem enostavna in opravljena zelo hitro.

Letna kuhinja v kompletu že prinaša vse, kar lahko od takšne kuhinje pričakujemo. Glavni element je žar, posebej priljubljeni so električni in plinski žari ter seveda žari na oglje, ob tem pa mora kuhinja ponuditi še dovolj delovne površine za pripravo hrane, prostor za kuhinjske pripomočke in pribor, običajno vključuje komplet še pomivalno korito in morda še kak dodaten kuhalnik, hladilnik in drugo opremo. Na voljo so različni kompleti, ki prinašajo različne zbirke opreme, pred nakupom se je treba nujno pozanimati, kaj vse je vključeno, in kako se bo oprema vključila v predviden prostor. Prav tako je treba premisliti o raznih napeljavah – plinski žari na primer zahtevajo povezavo s plinovodom ali pa jeklenko, električni žari pa potrebujejo električno omrežje.

Izgradnja letne kuhinje

Izdelava letne kuhinje je lahko izvedena tudi po naročilu na lokaciji, vključno z vsemi potrebnimi gradbenimi posegi. Lahko pa se tega preprosto lotimo sami, kupimo opremo in postavimo kuhinjo. Na voljo so električni in plinski žari, drugi žari in kuhalniki, korita, hladilniki, pulti … Treba je le oblikovati načrt in pripraviti prostor. Priporočljivo je že tej začetni fazi nameniti obilo pozornosti, morda pa poklicati na pomoč strokovnjaka, ki gotovo ne bo pozabil na nobeno malenkost.