Storitve

Blagovna znamka in patent

Če imate svoj posel, če se ukvarjate prodajo svojih izdelkov ali pa ste si izmislili neko novo storitev, potem se zagotovo zanimate za ureditev blagovne znamke ali patenta. Ureditev blagovne znamke in patenta je pomembna za vse, ki ste si nekaj izmislili ali pa ki prodajate svoj artikel oziroma storitev. Z ureditvijo blagovnih znamk in patentom se pri nas ukvarja več strokovnjakov oziroma podjetij, ki bodo poskrbeli za to, da boste imeli zadeve pravno urejene. Zakaj pa sta sploh pomembna blagovna znamka in patent?

Verjetno sami veste, da je blagovna znamka nek prepoznaven simbol v okviru gospodarstva. Če vidite neko blagovno znamko, nek simbol, boste verjetno takoj prepoznali za kaj gre. Seveda je pomembno, da je vaša blagovna znamka unikatna, zanimiva in zapomnljiva. Patent pa je pravica za zaščito nekega izuma. V kolikor ste ugotovili nekaj novega, je pomembno, da to zadevo zaščitite s patentom pred drugimi, ki želeli izkoristiti vaš izum. Če vas zanima več zadev o blagovni znamki ali o patentu, vam svetujem, da obiščete splet in tam poiščete več informacij o obeh zadevah. Lahko pa se obrnete direktno na strokovnjake, ki vam bodo znali najbolje iz prve roke razložiti o pomenu blagovne znamke in patenta.

Na tem mestu vam lahko svetujem tudi eno podjetje, na katerega se lahko obrnete za ureditev blagovne znamke in patenta. Svetujem vam, da obiščete spletno stran podjetja Patent. Tam boste našli več informacij o blagovnih znamkah in patentih ter uredili svojo znamko oziroma svoj izum. Poskrbite za svojo blagovno znamko tudi vi.