Zahtevnejši prevozi znotraj Slovenije

Morda bi si mislili, da je za tovorni transport Slovenija zelo posrečena – nenazadnje gre za majhno državo, ki je učinkovito povezana s cestami in železnico. In res večinoma ni velikih izzivov pri tovornem prometu, se pa lahko zapletejo kakšni izredni prevozi tovora, ki zahtevajo bolj domiselne rešitve.

Zahtevnejši tovori so predvsem večji in težji izdelki, ki jih ni mogoče enostavno prepeljati po cesti. Če tovor presega omejitve tovornjaka, se že pojavijo težave. V tem primeru za učinkovit transport Slovenija ponuja železniško omrežje, ki pa je bistveno bolj omejeno od cestnega in včasih ni dovolj učinkovito.

Ni pa nujno, da preglavice povzročajo dimenzije in teža tovora. Posebno kategorijo predstavljajo občutljivi tovori, ki postavljajo prav tako velike izzive, če jih želimo učinkovito prepeljati, ne glede na razdaljo. V to vrsto na primer spada prevoz živih živali, pa tudi prevozi nevarnih snovi in posebej občutljivih ali dragocenih tovorov. Prevozi tovora, ki spada v katero izmed teh kategorij, se običajno urejajo izredno in glede na zahteve posameznega primera. Vsekakor pa zahtevajo nekaj več pozornosti in jih pogosto ne moremo kar enostavno urediti sami.

Prevozni partnerji

Za učinkovit transport Slovenija ponuja možnost sodelovanja z različnimi partnerji, ki delujejo na tem področju. Gre za logistične strokovnjake, ki bodo z znanjem in izkušnjami močno poenostavili raznovrstne prevoze. Praktično vsi prevozi tovora znotraj države imajo elegantno rešitev, če jih prepustimo strokovnjakom. Te storitve je treba seveda plačati, a je strošek zanemarljiv glede na to, koliko časa in skrbi, pa tudi denarja bomo prihranili že s tem, da se izognemo načrtovanju prevoza.