Lesena vrata v kombinaciji s steklom 

Sodobno zasnovana lesena vrata so praviloma narejena iz kakovostno izbranega lesa, ki je umetno sušen. Proizvodnja vrat poteka na sodobnih strojih, njihova konstrukcija profila in okovja pa vam zagotavlja odlično tesnjenje pred vdorom zraka pa tudi vode. 

Lesena vrata moderne zasnove so pogosto kombinirana s steklom. Dvoslojno ali pa troslojno steklo vam zagotavlja odlično zaščito pred vremenskimi vplivi, če boste takšna vrata postavili na vhod. Prav tako vam lesena vrata omogočajo dobro zvočno izolativnost, kar je zlasti dobrodošlo za nekoliko bolj hrupna okolja oziroma območja. 

Varnost doma pa si boste z uporabo lesenih vrat na vhodu še toliko bolj povečali, če boste nanja namestili specialne elemente okovja. Sodobni premazi za lesena vrata pa dobro poskrbijo za še daljšo življenjsko dobo oziroma za periodo obnove. 

Lesena vrata v vašem domu zagotovo prinašajo velik doprinos in to ne glede na to, kje jih boste postavili. 

Notranja vrata iz različnih materialov 

Notranja vrata so lahko lesena, PVC, ALU ter še iz kakšnega materiala. Uporabniki se na primer zelo pogosto odločijo za lesena notranja vrata, ki so kombinirana s kakovostno vrsto stekla. Takšna vrsta vrat je že na videz zelo privlačna. 

Notranja vrata pa se med seboj ne razlikujejo samo po vrsti materiala, temveč tudi po velikosti, barvi, zasnovi in ne nazadnje tudi po ceni. Masivna notranja vrata praviloma veljajo za eno od najdražjih vrst vrat na trgu. Po drugi strani pa je takšen kos pohištva lahko zelo ugoden, vendar se morate pri tem zavedati, da njegova kakovost pa tudi uporaba ne bosta ravno najboljši. Tudi življenjska doba poceni pohištva ne bo ravno dolga. 

Notranja vrata po meri si dandanes lahko naročite kar po spletu, kjer imajo svoja prodajna mesta številna podjetja, ki se ukvarjajo s proizvodnjo različne vrste pohištva. Ker dimenzij za notranja vrata ni težko določiti, jih lahko izmerite kar sami ter jih posredujete proizvajalcu. A še bolje je, če tudi to delo poleg izdelave ter montaže opravi kar proizvajalec sam.