Kombinirana otroška oprema

Pri nekaterih kosih otroške opreme pride še posebej do izraza široka funkcionalnost. V takšnih primerih je pogosto pametno izbrati izdelke, ki delujejo multfunkcijsko, torej omogočajo več različnih načinov uporabe. Seveda temu ne smemo podrediti osnovnih funkcionalnosti, ki morajo biti vedno optimalno prilagojene določenim potrebam, a vsekakor lahko najdemo zelo uporabno kombinirano opremo.

Otroški vozički, otroški avtosedeži

Eno izmed možnosti predstavljajo izdelki, ki opravljajo funkcijo vozička in avtosedeža. Da postanejo vozički otroški avtosedeži, je potreben le pritisk na gumb, prav tako enostavno sedež spremenimo nazaj v voziček. To je ena izmed priljubljenih možnosti kombiniranja funkcionalnosti otroške opreme, zato so na trgu različni izdelki, ki se pri taki uporabi zelo dobro obnesejo.

Otroški sedež za avto lahko brez težav deluje kot dober voziček, če ga postavimo na ustrezno podvozje. Prav tako lahko postanejo otroški vozički otroški avtosedeži, če jih lahko enostavno odstranimo s podvozja. Zato so mnogi izdelki namenjeni obema vlogama. Gre za vozičke, ki imajo učinkovite mehanizme za ločevanje sedeža in podvozja, tako da brez težav zadostijo zahtevam obeh vlog.

Večinoma gre v teh primerih za izdelke, ki so prilagojeni nekoliko starejšim otrokom. Dojenčki potrebujejo poseben otroški sedež za avto, prav tako so vozički za malčke v prvem letu življenja posebej oblikovani in običajno niso primerni za namestitev v avto.

Druga kombinirana oprema

Otroški sedež za avto in vozički seveda niso edina možnost kombiniranja opreme. Kar nekaj izdelkov je še na voljo, ki uspešno združijo funkcionalnosti različne opreme v en izdelek. Treba pa je paziti, da je kombinacija res učinkovita, kar ni zagotovljeno v vsakem primeru.