Ko rjuhe niso več najpreprostejša stvar v spalnici

Kdor je že kdaj kupoval rjuhe, dobro ve, da nas v trgovinah čaka velika izbira raznovrstnih rjuh, ki so narejene iz različnih materialov in na različne načine. Nekateri prisegajo na bombažne rjuhe, drugi se bodo brez težav zadovoljili z rjuhami iz umetnih mikrovlaken. Vseeno se pri nakupu rjuh splača izbrati kakovostno različico, saj je kvaliteta materiala pri rjuhah izredno pomembna. Tako kot tudi naše spodnje perilo, hlače, srajce in majice, so tudi naše rjuhe zelo pogosto v neposrednem stiku z našim telesom. Poleg tega so nekateri materiali veliko bolj vzdržljivi kot drugi – rjuha, za katero smo bili pri nakupu pripravljeni nekoliko bolj odpreti denarnico, pa bo svojo obliko in teksturo ohranila še po mnogih pranjih. 

Dandanes niso več redka izbira niti vodoodporne rjuhe, ki naše vzmetnice zaščitijo pred nesrečnimi madeži. Če pa imamo doma še veliko uporabnih rjuh, pa bi vseeno radi našo novo vzmetnico dobro zaščitili, pa lahko razmislimo tudi o nakupu zaščitne prevleke za ležišča. 

Poskrbimo za prijeten izgled našega najljubšega prostora

Poleg rjuh bomo našo posteljo seveda opremili tudi z odejami in posteljnino, mnogi pa radi naše ležišče okrasimo tudi z okrasnimi blazinami. Okrasna blazina izgled naše spalnice popestri, omogoči nam, da podobo naše spalnice res učinkovito prilagodimo našim preferencam. Okrasna blazina pa seveda nima samo estetske funkcije – v mnogih primerih jo bomo uporabili tudi kot dodatno blazino za podporo glave ali vratu, sploh pa nam bo prav prišla takrat, ko bomo hoteli našo posteljo začasno spremeniti v sedežno garnituro. To seveda pride v poštev predvsem tistim, ki radi gledamo filme ali televizijo direktno iz naše postelje. Naša okrasna blazina naj zato ne bo samo estetska, temveč naj bo tudi udobna in narejena iz materialov, ki so prijazni do naše kože in dovolj trpežni, da nas bodo lahko podpirali še na dolga leta.